Hva skjer fremover?


Hva skjer på Biermannsgården 2024?

Mens Biermannsgården istandsettes vil det være noen pop-up aktiviteter, så følg med her for ulike arrangement som settes opp på Biermannsgården. 

Ønsker du å ha en aktivitet for barn og unge i målgruppen 0-19 år på huset?
Kontakt oss gjerne på Mette@socentral.no 

Lokaler i Biermannsgården?

Jobber du for/med barn og unge, og kan tenke deg å jobbe fra eller ha aktivitet i Biermannsgården?

Vet du om noen som kan ha interesse av å ha kontor i Biermannsgården, eller arrangere noe i huset for barn og unge? Da vil vi gjerne snakke med dem! Kanskje du jobber med et skriveprosjekt og trenger et rolig kontor en periode?  Eller kanskje du utvikler aktiviteter for barn og unge og vil være del av et kreativt miljø som brenner for samme målgruppe? 


Vi har noen ledige plasser i Biermannsgården, ta gjerne kontakt for en befaring og prat. INTERESSERT I Å HØRE MER?


Ta kontakt med mette@socentral.no eller 900 66 744 for en prat.


Hvem er i Biermannsgården

Tigerstadsteateret har flyttet inn som leietaker i Biermannsgården. De lager teater av høy kunstnerisk kvalitet for barn i hele Oslo. I tillegg bruker et musikerkollektiv noen av rommene til å øve og forberede konserter. Fra høsten 2024 kommer også Byverkstedet inn, de er hele Oslos verksted, med fokus på å utvikle steder sammen med nabolaget.

Mens Biermannsgården istandsettes vil det være noen pop-up aktiviteter, så følg med her for ulike arrangement som settes opp på Biermannsgården. 

Ønsker du å ha en aktivitet for barn og unge i målgruppen 0-19 år på huset?
Kontakt oss gjerne på Mette@socentral.no 

Under ser du noen av aktivitetene du kunne delta på i 2023.

31.10 Gratis Halloweenfeiring

Tirsdag 31.10 er selve Halloween. Her er tre gratis og åpne arrangement på Sagene som alle kan bli med på:


Slik istandsettes Biermannsgården

Nysgjerrig på hvordan det går med å sette i stand Biermannsgården? Vil du lære mer om byggets historie? Og hva som skal skje fremover? Bli med på omvisning og oppdatering 2.november kl 18.00 - 19.00. 

Fortidsminneforeningen gir en omvisning og De Biermannske legater gir en oppdatering om utviklingen fremover. Meld deg på

Familiedag 25.august

Åtte spente ungdommer har jobbet kjempehardt for å planlegge sitt aller første arrangement i Biermannsgården. Det blir spill, photoboot, perling og morsomme aktiviteter for hele familien. Alt gratis!


Kl 12.00 - 17.00 på lørdag 26.08 er det full rulle i Biermannsgården.
Kom og støtt opp om ungdommene!
 

De åtte er deltakere på årets Sentralenprogram, der får de opplæring av Sentralen kulturhus i hvordan lage egne arrangementer. Slik håper vi i Biermannsgården å få flere unge som vil være med og skape aktivitet i Biermannsgården etter hvert. 


Arbeidstrening for unge

Åtte ungdommer fra Sagene og andre deler av byen får være med på Sentralens arbeidstreningsprogram for unge kulturarrangører i høst!

De som deltar har lyst til å lære mer om hvordan man lager et kulturarrangement fra begynnelse til slutt, samtidig som de utvikler seg som person og lagspiller.
Deltakerne er 16 - 18 år, og ettersom Sentralen samarbeider med Biermannsgården på Sagene kommer de fleste av deltakerne fra Sagene bydel. 

Hva er Sentralenprogrammet?
Sentralenprogrammet er et arbeidstreningsprogram for ungdom, der de får direkte veiledning og opplæring fra Sentralens ansatte om hvordan man lager sine egne arrangementer.
De lærer om bl.a hvordan man setter opp program og booker aktører til et arrangement, markedsfører arrangementet, og hva man må tenke på for at arrangementet er trygt og hyggelig for publikum som kommer. 
Når er programmet? 
Oppstart  14.august. Programmet varer ut oktober.
Mer informasjon her

Gjennomførte aktiviteter våren 2023

Kurs  i vindusrestaurering

Elever fra Sagene ungdomsskole vasket fasaden mot gaten sammen med en malermester 25 april.


Kurs i vindusrestaurering for huseiere i mai. 

Dag 1: Søndag   7.mai 9.00 – 16.00
Dag 2: Søndag 14. mai 9.00 – 16.00

Deltakerne kan ta med et eget vindu, eller øve på vinduer i Biermannsgården. Her får du innføring i hvordan du kan ta vare på gamle vinduer. Vi stiller med verktøy og materialer. Instruktøren veileder deltakerne underveis i arbeidene.

Påmelding og mer informasjon her

Lag brasilianske beats 

Vil du være med og lage Brasilianske rytmer, teste trommer, perkusjon, gitar og lage dine egne beats?  Bli med 2.mars fra 17.00!

Fargespill og Lius Baruch ønsker velkommen til workshop for deg fra 15 år og oppover. Lius er en trommespiller, perkusjonist, gitarist og komponist fra Recife, Brasil. Han har i de siste ti årene bodd i Oslo, og jobber med musikk både i Norge og internasjonalt.


I denne workshopen vil dere få en introduksjon til ulike Brasilianske rytmer og musikk.


Tid: 2.mars 17-18.30.
Alder: 15 og oppover. 

Påmelding: Send en mail til mariama@fargspill.no og si at du er med!

Gjennomførte aktiviteter 2022

Aktivitetsdag for barn på Biermannsgården

Velkommen til barne- og familieaktiviteter på Biermansgården lørdag 03. desember!

Sentralenprogrammet vil gjerne invitere deg og din familie til en aktivitetsdag på Biermannsgården for barn på dagtid fra kl 12 til 14.

Her vil det være gøyale aktiviteter som ansiktsmaling og musikkverksted med Drivhuset hvor barna lager musikk med kreative instrumenter

Det blir også muligheter for kjøp av noe varmt å spise og drikke!

Vi gleder oss til å se deg og din familie der!


Konsert med H1 X Fowski og Big A X Hashim / Biermannsgården

Lørdag 03. desember inviterer Sentralenprogrammet til konsert på Biermannsgården med nye og freshe unge musikktalenter fra kl 16 - 18

Her blir det barbershop der du har mulighet til å få deg en ny sveis av vår egen barber, men også slippe kreativiteten løs med spraymaling. Ta med deg venner og bli med på en gøy kveld fylt med musikk og god stemning

Arrangementet er gratis og passer for unge mellom 15-19 år.

Dørene åpner klokken 16.

Vi sees der!

Det er kun 15 plasser til konserten, så her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.


Unge skal lære å lage kulturarrangement!

I høstferien startet vi opp Sentralenprogrammet! 7 ungdom i alderen 16-18 år  får arbeidserfaring og lærer hvordan planlegge og sette opp kulturarrangement fra A til Å. 


Vi startet med en intensiv opplæring på dagtid i uke 40 (3. til 7. oktober). Og fredag 7.oktober kl 16.00- 18.00 inviterte vi alle barnefamilier og nabolaget i området til et lavterskel arrangement som ungdommene selv planla og gjennomførte. 

Fremover skal ungdommene jobbe med å planlegge et arrangement i desember, og vil møtes jevnlig utover høsten på Biermannsgården.  Programmet avsluttes med et arrangement deltakerne selv har laget i Biermannsgården helgen 3-4.desember. 

Stipend
Deltakere får tildelt et stipend på 5000,- for deltakelse i Sentralenprogrammet. Stipendet tildeles i desember for alle som har fullført hele programmet. 

 Prosjektleder og konktaktpunkt for programmet er Binyamin Abdulkadir. Har du innspill eller forslag til noe ungdommene kan delta på eller jobbe med så ta gjerne kontakt med ham.

Proffe veiledere
Bak programmet står SoCentral og Sentralen, som er blant Norges største kultur- og arrangementshus. Kulturhuset Sentralen stiller med ansatte som jobber med kulturproduksjon til daglig og deltakerne vil få tett oppfølging.

Konsertserie: Biermann Sessions

En nyoppstartet konsertserie på Biermannsgården. Kaja Fjellberg Pettersen, Einar Halle og Hanne Skjelbred tilbyr et unikt konserttilbud, med ca 2 konserter hver måned av høy kvalitet. For å få vite mer om konsertene kan dere følge dem på Facebook eller Instagram!


Lørdag 22.oktober: Kammermusikk konsert med Hanne Skjelbred og Ole Christian Haagenrud, samt Halvor Festervoll Melien, Melis Jaatinen og Juho Alakärppä. 

Musikk av Mozart, Schumann og Kurtag, samt Mahler, Kverndokk og Rihm.

Medvirkende: Ingrid Meidell Noodt klarinett, Hanne Skjelbred, bratsj, Ole Christian Haagenrud, piano. Halvor Festervoll Melien, baryton, Melis Jaatinen, mezzosopran og Juho Alakärppä, piano. 


Lørdag 19.november: Hanne Rekdal/Anne Hytta

Musikk av Lazo Valenzuela og Anne Hytta

Medvirkende: Hanne Rekdal fløyte, fagott, traverso, Anne Hytta, fele.


Lørdag 26.november: KIT trio

Musikk av diverse klassiske komponister

Medvirkende: Therése Thylin, mezzosopran, Isa Caroline Holmesland, fiolin/bratsj og Kaja Fjellberg Pettersen, cello.


Søndag 29.januar 2023: Einar Halle/Störsignal

Musikk av Benjamin Britten og Xenakis.

Medvirkende: Einar Halle, cello. David Cariano Timme, slagverk, Vera Seedorf, slagverk. 


Skummelt musikkverksted 

I oktober kryper noe guffent, vått og kaldt fram. Dagene blir kortere og under trærne står mørke skikkelser helt, helt stille. Da kan det være fint å samles i en lun stue for å lage musikk som holder skyggene på avstand. Eller man kan prøve å fange skyggenes klang, slik de ville ha sunget dersom de hadde hatt stemme. Det kan bli fint - det kan bli akkurat passe skummelt.

Velkommen til musikkverksted hvor små og store lager og spiller musikken selv!

Verkstedet ledes av Jon Halvor Bjørnseth og Ingvild Storhaug

kl 12.00 - 15.00 16.oktober

Inngang kr 50 for barn/voksne. Billetter kjøpes i døra eller via Tikkio


Arrangementet er støttet av Oslo kommune

Kurs i vindusrestaurering

Vil du lære å reparere vinduer? Er du interessert i å delta i restaureringsarbeidene på Biermannsgården?


I august/september har vi arrangert det første vinduskurset av flere kurs på Biermannsgården.


Vi har hatt ti deltakere innom som har lært hvordan man tar vare på gamle vinduer. Vinduene til Biermannsgården skal møysommelig restaureres og settes tilbake.

Vi skal arrangere flere kurs i løpet av istandsettingsperioden, hvis du ønsker å delta meld din interesse til oss.

Hedda@fortidsminneforeningen.no

Deltakerne kan ta med et eget vindu, eller øve på vinduer i Biermannsgården. Her får du innføring i hvordan du kan ta vare på gamle vinduer. Vi stiller med verktøy og materialer og en instruktør som veileder underveis i arbeidene.

Målgruppe: Huseiere og andre interesserte.

Smaksverksted for hele familien

I august arrangerte vi sammen med Smaksverksted familiemiddag i bakgården. Der fikk små og store bidra med å lage til en deilig middag med grønnsaker, kebab, og søte bananpannekaker til dessert. 


Mange fikk testet nye smaker og råvarer de ikke var så vant med, og det ble en veldig hyggelig ettermiddag for alle som kom.

Biermannsgården fikk en vask

Fasaden på Biermannsgården trenger sårt en vask. I august arrangerte vi den første av flere dugnader for å gi Biermannsgården et ansiktsløft.

Vi ga innføring og gode tips til hvordan man går frem for å vaske og behandle hus med fasade i tre.

Servering av pølser og saft.

31.10 Gratis Halloweenfeiring

Tirsdag 31.10 er selve Halloween. Her er tre gratis og åpne arrangement på Sagene som alle kan bli med på: