Hva skjer fremover?


Hva skjer på Biermannsgården høsten 2022?

Under kan du lese om de ulike arrangementene som settes opp på Biermannsgården høsten 2022.

Ønsker du å ha en aktivitet for barn og unge i målgruppen 10-17 år på huset?
Kontakt oss gjerne på Mette@socentral.no

Unge skal lære å lage kulturarrangement!

I høstferien starter vi opp Sentralenprogrammet! 8 ungdom i alderen 16-18 år skal få arbeidserfaring og lære hvordan planlegge og sette opp kulturarrangement fra A til Å.


Vi starter med en intensiv opplæring på dagtid i uke 40 (3. til 7. oktober). Og fredag 7.oktober kl 16.00- 18.00 inviterer vi alle barnefamilier og nabolaget i området til et lavterskel arrangement som ungdommene selv skal planlegge og gjennomføre. Vi håper dere vil være med og støtte opp om ungdommene, så kom og delta!

I tillegg skal ungdommene jobbe med å planlegge et arrangement i desember, og vil møtes jevnlig utover høsten på Biermannsgården. Programmet avsluttes med et arrangement deltakerne selv har laget i Biermannsgården helgen 10-11.desember.

Stipend
Deltakere får tildelt et stipend på 5000,- for deltakelse i Sentralenprogrammet. Stipendet tildeles i desember for alle som har fullført hele programmet.

Prosjektleder og konktaktpunkt for programmet er Binyamin Abdulkadir. Har du innspill eller forslag til noe ungdommene kan delta på eller jobbe med så ta gjerne kontakt med ham.

Proffe veiledere
Bak programmet står SoCentral og Sentralen, som er blant Norges største kultur- og arrangementshus. Kulturhuset Sentralen stiller med ansatte som jobber med kulturproduksjon til daglig og deltakerne vil få tett oppfølging.

Konsertserie: Biermann Sessions

En nyoppstartet konsertserie på Biermannsgården. Kaja Fjellberg Pettersen, Einar Halle og Hanne Skjelbred tilbyr et unikt konserttilbud, med ca 2 konserter hver måned av høy kvalitet. For å få vite mer om konsertene kan dere følge dem på Facebook eller Instagram!


Søndag 16.oktober: Einar Halle/David Cariano Timme

Musikk av Benjamin Britten og Xenakis.

Medvirkende: Einar Halle, cello. David Cariano Timme, slagverk, Vera Seedorf, slagverk.


Lørdag 22.oktober: Kammermusikk konsert med Hanne Skjelbred, Ingrid Meidell Noodt og Ole Christian Haagenrud, samt Halvor Festervoll Melien, Melis Jaatinen og Juho Alakärppä.

Musikk av Mozart, Schumann og Kurtag, samt Mahler, Kverndokk og Rihm.

Medvirkende: Ingrid Meidell Noodt klarinett, Hanne Skjelbred, bratsj, Ole Christian Haagenrud, piano. Halvor Festervoll Melien, baryton, Melis Jaatinen, mezzosopran og Juho Alakärppä, piano.


Lørdag 5.november: Eira Huse & Gunnhild Tønder

Musikk fra barokken og Agnes Ida Pettersen og Marc Mellits.

Medvirkende: Eira Huse, mezzosopran og Gunnhild Tønder, cembalo


Lørdag 19.november: Hanne Rekdal/Anne Hytta

Musikk av Lazo Valenzuela og Anne Hytta

Medvirkende: Hanne Rekdal fløyte, fagott, traverso, Anne Hytta, fele.


Lørdag 3.desember: Nakama

Moderne jazz med musikk av Nakama band.

Medvirkende: Agnes Hvizdalek, vokal, Adrian Løseth Waade, fiolin, Ayumi Tanaka, piano, Andreas Wildhagen, trommer og Christian Meaas Svendsen, bass.


Søndag 18.desember: Adventskalenderkonsert med musikere med tilknytning til Biermann-huset.


Foto: Jørgen Nordby


Kurs i vindusrestaurering

Vil du lære å reparere vinduer? Er du interessert i å delta i restaureringsarbeidene på Biermannsgården?


I august/september har vi arrangert det første vinduskurset av flere kurs på Biermannsgården.


Vi har hatt ti deltakere innom som har lært hvordan man tar vare på gamle vinduer. Vinduene til Biermannsgården skal møysommelig restaureres og settes tilbake.

Vi skal arrangere flere kurs i løpet av istandsettingsperioden, hvis du ønsker å delta meld din interesse til oss.

Hedda@fortidsminneforeningen.no

Deltakerne kan ta med et eget vindu, eller øve på vinduer i Biermannsgården. Her får du innføring i hvordan du kan ta vare på gamle vinduer. Vi stiller med verktøy og materialer og en instruktør som veileder underveis i arbeidene.

Målgruppe: Huseiere og andre interesserte.


Smaksverksted for hele familien

I august arrangerte vi sammen med Smaksverksted familiemiddag i bakgården. Der fikk små og store bidra med å lage til en deilig middag med grønnsaker, kebab, og søte bananpannekaker til dessert.


Mange fikk testet nye smaker og råvarer de ikke var så vant med, og det ble en veldig hyggelig ettermiddag for alle som kom.


Biermannsgården fikk en vask

Fasaden på Biermannsgården trenger sårt en vask. I august arrangerte vi den første av flere dugnader for å gi Biermannsgården et ansiktsløft.

Vi ga innføring og gode tips til hvordan man går frem for å vaske og behandle hus med fasade i tre.

Servering av pølser og saft.