Hva har skjedd så langt?

Pilotprogram, istandsetting og kunnskapsformidling i Biermannsgården

Høsten 2021 testet vi et pilotprogram med aktiviteter for barn og unge.
Aktivitetene var gratis og åpne for barn og unge, deres familier og nabolag, takket være finansiering fra BufDir og Sparebankstiftelsen DNB. Erfaringene fra piloten tar vi med oss inn utviklingen av en driftsmodell for Biermannsgården som et inkluderende samlingspunkt for barn og unge på Sagene.

Vi er godt i gang med å nå målet om å fullfinansiere en istandsetting av byggene, 2/3 av behovet er på plass takket være en tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB og stiftelsen UNI. Vinter 2022 har prosjektet, sammen med Byantikvaren og Fortidsminneforeningene, planlagt istandsetting av husene. I 2022 vil det være fokus på takarbeider og drenering. Dette vil også omfatte kutting av trær og vegetasjon som står inn mot husveggene. Arbeidene starter i august.

Det vil la seg gjøre å opprettholde noe aktivitet i huset mens istandsettingen skjer, blant annet er ungdommens birøkterlag i gang og vi skal starte Sentralenprogrammet for ungdom som vil lære seg kulturarrangement.

Det er også en målsetning å overføre kunnskap om istandsetting av gamle, verneverdige hus til kommende generasjoner med håndverkere. Hvordan dette skal skje jobbes det med å utvikle nå.

Under kan du se hvilke aktiviteter som ble holdt i piloten, og vi ønsker innspill på hva annet dere ønsker at holdes for barn og unge på Biermannsgården i fremtiden. Gi oss innspill på det her 👇

Disse aktivitetene har blitt holdt i piloten

Oktober

Onsdag 27. oktober
BIEAM Musikkverksted
-

Bli med og lag fantastiske lyder og utrolig musikk! Husk påmelding!
Alder: 10 - 17 år
Klokken 17.00 - 19.00
REMIX og datamusikk med gratis-programmer som Soundtrap, DSP, Audacity, Wavepad m.m. Vi kan spille inn dagens nye lyder pluss bruke opptakene fra forrige verksted og så hører vi hvor langt vi kan gå i å forandre og omskape disse lydene til noe helt utrolig. Samtidig lager vi en ny musikkgenre som ingen har hørt før? I Soundtrap kan også flere logge seg på samme komposisjon og samarbeide over nett. Disse metodene kan man ta med seg videre og lage musikk med både nære og fjerne venner.

Torsdag 28 oktober
Gategym -

Morsom utendørs trening i hagen for hele familien kl 16 - 17.00 Åpen drop-in

Fredag 29. oktober
Lag ditt eget Halloweenkostyme
med enkle midler, passer fra 10 år og oppover, kl 15.00 - 17.00 Maks antall 20 stykker. Husk påmelding!

Søndag 31.10
Spøkelseshappening

ute i hagen med spøkelseshistorier, skumle overraskelser, aktiviteter for barna og servering av gresskarsuppe kl 17-21.00 Åpen drop-in

November

Torsdag 4.november
Gategym
Morsom utendørs trening i hagen for hele familien kl 16.00-17.00
Åpen drop-in

Søndag 7. november
BIEAM Musikkverksted

Bli med og lag fantastiske lyder og utrolig musikk!
Husk påmelding! Alder: 10-17 år. Klokken 12.00 - 14.00

FINALE! Lydmiksene og komposisjonene fra tidligere verksteder skal redigeres og presenteres som elektro-akustisk konsert med mange høyttalere. Vi leker og spiller lyd fra mange ulike retninger med både Lydsnapp og andre apper på iPad, telefon, kaoss-pad, Theremin, Ableton Live, + live video effekter? Vi lager en rekkefølge på alt og øver oss på å spille ting slik at det blir flottest mulig å se og høre. Og underveis kan vi bygge inn noen overraskelser og kanskje ha med noen improviserte partier. OBS man må ikke nødvendigvis ha vært med på de tidligere verkstedene for å bli med på finalen – vi har nok av oppgaver og instrumenter til alle uansett.

Torsdag 11.november
Gategym
Morsom utendørs trening for i hagen for hele familien klokken 16.00 - 17.00
Åpen drop-in

Lørdag 13.november
KreativHub

For deg mellom 10-15 år klokken 12.00 - 16.00
Åpen drop-in

Slipp kreativiteten løs og lær deg morsomme metoder for å skape kule resultater med foto, video, tegning og musikk.

Kreativ Hub er en møteplass der du blir inspirert til å utforske egen kreativitet. Her kan du være med på enkle aktiviteter innen musikk, tegning, foto eller video. Kreative tankesett aktiveres og du får lyst til å fortsette!

Søndag 14. november
BIEAM - Biermannsgårdens Elektro-Akustiske Musikkverksted

LYDENE REISER I RING! Husk Påmelding!

For deg fra 10 år og oppover.
Bli med på en lydreise! – vi finner og fanger lyder fra enkle hjemmelagde instrumenter, strenger, stryk, slagverk, blåserør, ballongpumper, kalimbaer eller xylofoner. Og så tar vi disse lydene med inn i iPAD-appen
LYDSNAPP, pluss flere bokser og ekkomaskiner som kan sende lyden tilbake på nye måter og fra flere ulike høyttalere både foran og bak og høyt og lavt. De som kommer innom helt på slutten i 14-tiden når vi er ferdige får oppleve en liten konsert der man er omgitt av musikk og lyd på alle kanter – og alt sammen er kunstnerisk ferskvare laget av deltakerne i løpet av denne unike søndagen som heter 14. november.

BIEAM-TEAM for 14. november er:

Isak Anderssen – cello og elektronikk

Jon Halvor Bjørnseth, verkstedsleder – strengeinstrumenter og elektronikk


Tirsdag 16.november
Nabolagsmiddag

Velkommen til nabolagsmiddag med gratis mat og en liten smak av urbant friluftsliv!

Kl 16.30-18.00- husk forhåndspåmelding så vi kan beregne mat.

Dra rett fra jobb og få maten servert! Ungdommene fra Kompass&Co stiller med gratis, digg mat og aktiviteter for barna.

Husk gode sko og varme klær!

Torsdag 18. november
Gategym

Morsom utendørs trening i hagen for hele familien klokken 16.00 -17.00
Åpen drop-in

Lørdag 20. november
KreativHub

For deg mellom 10-15 år klokken 12.00 - 16.00
Åpen drop-in

Slipp kreativiteten løs og lær deg morsomme metoder for å skape kule resultater med foto, video, tegning og musikk.

Kreativ Hub er en møteplass der du blir inspirert til å utforske egen kreativitet. Her kan du være med på enkle aktiviteter innen musikk, tegning, foto eller video. Kreative tankesett aktiveres og du får lyst til å fortsette!


Torsdag 25.november
Gategym

Morsom utendørs trening i hagen for hele familien klokken 16.00-17.00 -
Åpen drop-inDesember

Onsdag 1.desember Juleverksted For barn og voksne sammen med Culture Incubator/Smart Idealism. Klokken 15.30 - 18.00 Husk påmelding! Her får du være med å lage honningpepperkaker, rulle vokslys, brette stjerner, lage julekort med pressede blader/blomster. Flere av materialene vi bruker er produsert på Biermannsgården. Her kan det bli fine julepresanger barn i ulike aldre kan mestre.

Torsdag 2.desember Gategym for alle som vil kl 16.00-17.00 Åpen drop-in!

Lørdag 4.desember MusikkLab For deg mellom 10-17 år, klokken 12.00-14.00 Husk påmelding! Du behøver ikke kunne noe om musikk for å ha det gøy på MusikkLab! Du får teste ut ulike instrumenter, spille i band, og kanskje til og med skrive dine egne låter? Du trenger ikke ha spilt noen instrumenter eller skrevet sanger fra før for å delta. Sofie Mortvedt og Ingrid Dyrnes Svendsen er ledere på MusikkLAB og de gleder seg veldig til å spille og bli kjent med dere. Både Ingrid og Sofie har lang erfaring som bandmusikere, låtskrivere og samspillsledere. Dette blir et musikklabratorium, hvor du får lov til å være med å bestemme!

Søndag 5. desember KreativHub For deg mellom 10-15 år klokken 12.00 - 16.00 - Åpen drop-in Slipp kreativiteten løs og lær deg morsomme metoder for å skape kule resultater med foto, video, tegning og musikk

Torsdag 9.desember Gategym Ha det gøy i aktivitet (mulig innendørs) for alle som vil klokken 16.00-17.00 - Åpen drop-in

Fredag 10.desember MusikkLab.
Utsatt til januar Ny dato kommer
kl 17.30 -19.30 for deg mellom 10-17 år. Du behøver ikke kunne noe om musikk for å ha det gøy på MusikkLab! Du får teste ut ulike instrumenter, spille i band, og kanskje til og med skrive dine egne låter? Du trenger ikke ha spilt noen instrumenter eller skrevet sanger fra før for å delta. Sofie Mortvedt og Ingrid Dyrnes Svendsen er ledere på MusikkLAB og de gleder seg veldig til å spille og bli kjent med dere. Både Ingrid og Sofie har lang erfaring som bandmusikere, låtskrivere og samspillsledere. Dette blir et musikklabratorium, hvor du får lov til å være med å bestemme!

Lørdag 11. desember KreativHub For deg mellom 10-15 år klokken 12.00 - 16.00 - Åpen drop-in
Slipp kreativiteten løs og lær deg morsomme metoder for å skape kule resultater med foto, video, tegning og musikk. Kreativ Hub er en møteplass der du blir inspirert til å utforske egen kreativitet. Her kan du være med på enkle aktiviteter innen musikk, tegning, foto eller video. Kreative tankesett aktiveres og du får lyst til å fortsette!

Søndag 12 desember Åpent julehus kl 12- 16.00
Med aktiviteter for alle, smakebiter fra høstens program, underholdning og salg av produkter.
Sagene skolekor underholder fra kl 12.00, vi byr på gratis mat, og kos for alle aldre.